Wat intermodaal transport is

Wat intermodaal transport is

Intermodaal transport, een ingewikkelde term waarvan veel mensen eigenlijk niet weten wat hij inhoudt. Het houdt in dat producten via verschillende transportmiddelen worden vervoerd, dus niet alleen via een bus of trein, maar ook een stuk met een boot of een vliegtuig en ga zo maar door. Hierachter zit het concept van e-commerce logistiek. Dit is ook weer een ingewikkelde term die het beheren van alle activiteiten die nodig zijn om producten snel en efficiënt te verplaatsen naar de eindbestemming. E-commerce logistiek is waarom intermodaal transport bestaat, de meest efficiënte manier om producten te vervoeren is meestal door verschillende transportmiddelen te gebruiken.

Toepassing van intermodaal transport

Met de e-commerce logistiek wordt dus de meest snelle en efficiënte manier om producten te vervoeren naar de eindbestemming beheert. Dit is heel belangrijk voor de klanttevredenheid aangezien de samenleving steeds sneller en gehaaster wordt en iedereen zijn pakketjes zo snel mogelijk binnen wil hebben. Intermodaal transport wordt daarom ook door vrijwel elk internationale bedrijf gebruikt om de pakketjes zo snel mogelijk over de hele wereld te bezorgen. Bedrijven als amazon gebruiken daarom lucht, water en land vervoer in combinaties met elkaar om zo snel mogelijk te bezorgen.

Verschillende soorten transportmiddelen voor pakketten

Pakketten worden dus vaak met verschillende soorten transportmiddelen en bezorgdiensten vervoerd voor ze de eindbestemming bereiken. Goederentransport gebeurd vooral veel met vliegtuigen, grote containerschepen en met vrachtwagens. Op deze manier kunnen spullen over alle continenten worden verzonden en bezorgt. Een mooi voorbeeld van de toegenomen globaliteit van de afgelopen jaren. Verder kunnen er ook treinen worden gebruikt, en voor de wat kleinere afstanden worden over het algemeen post koerierdiensten gebruikt die met busjes, auto’s, scooters of fietsen de laatste paar kilometers naar het juiste adres afleggen. Een enorm systeem wat achter de bezorging van die nieuwe jurk of welke bestelling dan ook zit.

europexpress

Reacties zijn gesloten.