Tips om in het buitenland te parkeren

Tips om in het buitenland te parkeren

Naar het buitenland gaan kan heerlijk zijn, zeker als je met je eigen auto gaat. Het parkeren kan in andere landen wel anders zijn dan in Nederland. Vaak zijn er kleine of onduidelijke plekjes. Ook de prijzen kunnen verschillen. De prijs hangt sterk af van het land waar je je in bevindt. Het is in ieder geval erg belangrijk om de creditcard mee te nemen, dit kan veel tijd en moeite schelen. Parkeren in de grote steden is in het algemeen het duurste, dit geldt voor bijna alle landen. Parkeren is binnen de grote steden altijd betaald. Als je goede research doet voordat je naar het buitenland vertrekt, is er een grote kans dat je minder geld kwijt zal zijn.

Airport Parking

Parkeren bij een luchthaven kan erg prijzig zijn. Zeker als de auto hier een tijd moet staan. Op elke luchthaven heb je verschillend parking opties. Bij de ene kan de auto maanden blijven staan, de andere is bedoeld voor een paar dagen. Hier is veel over te vinden op het internet. Dus zoek het vooral op op het internet! Er zijn veel sites met duidelijke overzichten. Bijvoorbeeld over Weeze airport parking. De prijzen kunnen sterk verschillen per luchthaven. Zo is het parkeren bij Airport parking Lissabon een stuk goedkoper dan in Amsterdam. Tip: boek zo vroeg mogelijk, dit kan erg schelen in de prijs.

Parkeren in België

Het land waar bijna iedereen in Nederland wel eens naartoe gaat: België. Parkeren in België is in het algemeen niet zo duur. Op veel plekken is het zelfs gratis. In de grotere steden (Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Luik, Mechelen, Leuven, Oostende en Namen) is parkeren wel betaald. De prijzen verschillen sterk dus de binnenstad en de buitenranden van de stad. Tip: parkeer uw auto aan de rand van de stad en loop naar de binnenstad. Houdt ook de parkeermeter goed in de gaten, want de tarieven kunnen erg verschillen. In de grote steden zijn wel overal parkeergarages te vinden, ook in de binnenstad. Parkeergarages zijn een goede optie.

Parkeerapps

Een recente ontwikkeling is betalen met de parkeerapp. Het grote voordeel is dat je niet hoeft in te schatten hoe lang je ergens zal blijven. Een goede inschatting hiervan maken is namelijk niet altijd even makkelijk. Ander voordeel: je hoeft niet in de rij te staan bij een parkeerautomaat! Je betaalt hier wel iets extra’s voor, voor de app betaal je een tarief. Het kan handig zijn een van de parkeerapps te gebruiken bij een reis in het buitenland. Je hebt namelijk een overzicht van parkeermogelijkheden in de buurt. Hier staat de prijs ook bij vermeldt. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken voor een parkeerplek.

Veilig Parkeren

In de zoektocht naar een goedkope parkeerplek is het belangrijk om in het hoofd te houden dat veilig parkeren erg belangrijk is. Het zou vervelend zijn als uw auto in een wijk staat waar veel diefstal plaatsvindt bijvoorbeeld. Kies de parkeerplaats daarom zorgvuldig uit en maak geen overhaaste beslissingen. Een auto is en blijft een grote investering en het is dus belangrijk om hier zorgvuldig mee om te blijven gaan. Parkeergarages zijn bijvoorbeeld een goede optie. Hier is bijna altijd surveillance. Zo kunt u met een gerust hart op pad gaan. Het zou zonde zijn als er de hele tijd stress moet zijn om de parkeerplaats, toch?

europexpress

Reacties zijn gesloten.