Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit het buitenland

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit het buitenland

Een auto aanschaffen is niet iets dat je even snel doet en een aankoop waar je tijd in steekt om tot de juiste keuze te komen. Je gaat natuurlijk eerst kijken naar welke wensen je hebt en wat er precies binnen je budget past. Hierbij zijn er tal van factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke keuze. Zo is het formaat natuurlijk bepalend voor welk doel je de auto gebruikt, ben je met een familie of met huisdieren dan dient hier natuurlijk ook plaats voor te zijn en wanneer je bijvoorbeeld een caravan of een vouwwagen hebt dan is het ook belangrijk dat de auto voldoende trekkracht heeft.

Wanneer je al je wensen en voorwaarden duidelijk hebt kun je op zoek naar de beste keuze. Steeds meer mensen kiezen er uiteindelijk voor om niet een auto in Nederland te kopen, maar om deze te importeren. Er zitten diverse voordelen aan het importeren van een auto die ten grondslag liggen aan de toenemende populariteit.

Een auto uit Duitsland of België is vaak goedkoper

In principe heeft Nederland een goed aanbod aan tal van verschillende merken auto’s en is er voor iedereen wel een geschikt model te vinden, maar niet altijd tegen de juiste prijs. In onze buurlanden zijn auto’s vaak aanzienlijk goedkoper vanwege onder andere het belastingstelsel, maar ook door een groter aanbod in onder andere Duitsland.

Vooral op het gebied van luxere auto’s op de markt van gebruikte auto’s tot 3 jaar oud, is er bij de buren aanzienlijk meer te vinden dan bij ons. Door de sowieso al goedkopere aanschafprijs plus de bijtelling van de bpm waar je vaak een extra financieel voordeel uit kan halen, maakt dat het importeren een auto voor steeds meer mensen een interessante optie is.

Een auto Importeren wordt steeds makkelijker

Er worden al tientallen jarenlang auto’s geïmporteerd uit verschillende landen. De meeste auto’s die in Nederland worden geïmporteerd door specialisten zoals Easy Import komen uit Duitsland, wat op zich niet verwonderlijk is als je bedenkt dat dit een absoluut topland is als het gaat om de productie van auto’s. Grote merken als BMW, Audi, Volkswagen en Mercedes zijn allemaal Duits van origine.

Het proces van het importeren van een auto is relatief complex. Tot voor kort heeft dit veel mensen afgeschrikt om niet een auto te importeren, maar tegenwoordig zijn er tal van bemiddelingsbedrijven op de markt die hierbij helpen en het importproces makkelijker maken dan ooit, terwijl het financiële voordeel blijft bestaan.

europexpress

Reacties zijn gesloten.