Een transportplanner opleiding volgen

Een transportplanner opleiding volgen

Transportplanner opleiding? Dat is beslist geen gek idee. Binnen de transportwereld regent het vacatures en lijkt men welhaast continu op zoek naar kundige planners, daardoor lijkt een transportplanner opleiding een garantie voor een baan. Niet verkeerd dus om een dergelijke opleiding te volgen. De positie van een planner verandert behoorlijk. Zeker is dat de planners een steeds centralere rol spelen binnen bedrijven. Niet voor niets groeit de functie uit naar een HBO functie.

Er is altijd vraag naar goede planners

Je bent vrachtwagenchauffeur en je wilt doorgroeien in de organisatie? Je bent al planner maar hebt nooit een opleiding gevolgd? Dan is een transportplanner opleiding echt een aanrader. Ook als je een carrièreswitch overweegt kan de transportplanner opleiding een aardige optie zijn. Er is binnen de transportwereld altijd vraag naar goede planners. Heb je de opleiding gevolgd, dan is de kans groot dat je zomaar een baan hebt.

Transportplanner opleiding is zeer op de praktijk gericht

Behalve het opdoen van kennis wordt er gewerkt aan je leidinggevende kwaliteiten en vaardigheden. De transportplanner opleiding is zeer praktijkgericht en aan de orde komen zaken als vrachtbehandeling, infrastructuur, lading zekeren, milieutechniek en operationeel leidinggeven. Bovendien ga je aan de slag met voorbereidingsplanning, orderbehandeling op de planning, routeplanning nationaal en internationaal, kostprijsberekening wegvervoer en documentbeheer. De transportplanner opleiding duurt doorgaans zo rond de vier maanden.

Oog voor optimaliseren van het bedrijfsproces

Er is sprake van een praktijkgerichte cursus. Veel van de lesstof is direct toepasbaar in de eigen organisatie. Nadat je de transportplanner opleiding gevolgd hebt, kun je binnen je eigen onderneming zelfstandig met optimalisatie aan de slag van de planning. Alle facetten die met plannen te maken hebben komen aan bod gedurende de opleiding. Dus van ritplanning tot communiceren en administreren. Daarbij word je geleerd hoe je steeds ook kunt hebben om de huidige processen te optimaliseren. Vaak dien je aan het einde van de opleiding een businesscase samen te stellen waarmee het transport binnen een bedrijf verbeterd kan worden.

Meer transportopleidingen van De VerkeersAcademie!

Beroep planner verandert richting HBO niveau

Onderzoek wees uit dat de werkzaamheden van een transportplanner steeds complexer worden. Meer en meer groeit hij uit tot de grote regisseur en er wordt steeds meer van de planner gevraagd, ook al omdat de klant steeds veeleisender wordt. Ook krijg je gedurende de werkzaamheden steeds meer te maken met administratieve werkzaamheden en onderhand wordt de functie planner meer en meer dan een HBO functie gezien.

Ook onderwerpen die niet in de boeken staan

Cursisten ervaren de transportplanner opleiding als een opleiding met diepgang. Ook relevante onderwerpen die niet in de boeken staan maar in de praktijk wel spelen komen aan bod. Ook wordt gedurende de opleiding nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de organisatie van een onderneming terwijl er vaak ook extra aandacht is voor de inzet van materieel en personeel. De infrastructuur in Europa is ook onderdeel van de opleiding, net als kostprijsberekening technieken behandeld worden. Behalve de lessen ben je aan de opleiding vaak nog wel tussen de vier en de acht uur aan tijd kwijt voor huiswerkopdrachten.

europexpress

Reacties zijn gesloten.