Autoruiten tinten: wat zijn de regels, de voordelen en de nadelen?

Autoruiten tinten: wat zijn de regels, de voordelen en de nadelen?

Als u uw autoruiten tinten laat, dan krijgt u te maken met een aantal regels. Tegelijkertijd heeft het laten tinten van uw ruiten ook een groot aantal voordelen. Als het goed is weet de specialist bij wie u het werk laat uitvoeren exact wat wel en niet mag en zullen ze u ook zo adviseren. Laat u uw voor autoruiten tinten, bijvoorbeeld, dan moeten deze minstens nog 75 procent licht doorlaten. Bij de zijruiten aan de voorkant is dit nog 70 procent. De regels voor de achterruiten zijn wat minder streng en dat is dan ook vaak waar het tinten plaatsvindt. Dat is misschien teleurstellend voor u, maar u zal hier lezen dat het tinten van uw autoruiten zeker nog steeds voordelig is.

De voordelen van autoruiten tinten

Er zijn een aantal grote voordelen te noemen aan autoruiten tinten. Kiest u een professionele specialist, dan spreken deze voor zich:

  • Als u een baby heeft, kinderen of vaak passagiers op de achterbank, dan zitten deze nooit in de directe zon. Door uw autoruiten te tinten zorgt u dat dit felle licht veel zachter is voor de ogen.
  • Een ander groot voordeel van autoruiten tinten is dat de auto aanzienlijk minder warm wordt. Dat is handig als u aan het rijden bent, maar ook als u genoodzaakt bent de auto in de zon te parkeren.
  • Met getinte autoruiten achterin de auto heeft u op de passagiersbank meer privacy. U kunt daar uw baby borstvoeding geven en niemand die dit ziet. U heeft alle rust. Ook verschonen of uzelf omkleden doet u in privacy.
  • Een laatste en zeker niet minste voordeel van autoruiten tinten is dat u de airconditioning minder snel nodig heeft en dat deze dan minder laag gezet kan worden. Daarmee bespaart u benzinekosten.

De keerzijde van de medaille

Deze voordelen zijn erg aantrekkelijk, maar voordat u direct uw autoruiten tinten laat is er ook een keerzijde van de medaille om rekening mee te houden.

  • De reden waarom u de voorruit niet erg donker mag laten tinten is omdat u uitzicht verliest. Dat kan ook op de achterbank een probleem zijn en als u naar uw blinde hoek kijkt zal u dit ook merken.
  • Auto’s met geblindeerde ramen worden over het algemeen vaker aangehouden door de politie. Zij hebben een apparaat waarmee ze kunnen testen hoeveel licht er door uw ramen doorgelaten wordt.
  • Autoruiten tinten gebeurt met folie en dat kan gaan pellen.
  • In het buitenland zijn de regels omtrent getinte autoruiten anders, dus houd daar rekening mee als u op reis gaat.

Autoruiten tinten: wel of niet een goed idee?

Als u kunt leven met het feit dat u af en toe zal worden aangehouden door de politie, zijn de andere nadelen te overzien. Vraag de specialist voor een test van de verschillende foliekleuren zodat u kunt zien hoe goed uw uitzicht is voordat deze met uw auto aan het werk gaat. Kies voor een vakkundige specialist als ProAutotint met een goede garantieregeling en u profiteert snel van alle voordelen van uw getinte autoruiten.

europexpress

Reacties zijn gesloten.