Aprilia

Aprilia

Aprilia is een bekend Italiaans motormerk dat in 1968 is opgericht door Ivano Beggio. Ivano Beggio had een kleine rijwielfabriek waar de oprichting heeft plaatsgevonden. Hij werd geïnspireerd door de voertuigen van Lancia, een Italiaans vrachtwagen- en automerk dat onderdeel is van de FIAT-groep. De naam Aprilia voor zijn motormerk is dan ook geïnspireerd op een van de modellen van Lancia. In 2004 werd Aprilia door Piaggio overgenomen voor de continuïteit van het bedrijf. Vanaf dat moment werden de motoren die wij vandaag de dag nog steeds kennen, welliswaar op het motorblok na, gemaakt van onderdelen die door Piaggio zijn ontwikkeld. Wie een Aprilia koopt heeft dus sterke overeenkomsten met de voertuigen van Piaggio. Deze overname heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe modellen van Aprilia de wereld in werden gebracht.

De voertuigen van Aprilia hebben over de jaren heen een imago opgebouwd in de race branche. Dit heeft te maken met de Aprilia Racing collectie. Deze collectie is speciaal ontwikkeld voor vermaak op het racecircuit en om de nieuwe Italiaanse kampioenen van morgen te ontdekken. Om die reden is het Italiaanse Aprilia dan ook onderdeel van het Campionato Italiano Velocità – CIV Junior. Hier introduceren zij jongens en meisjes vanaf 11 jaar in het racen op de Aprilia RS 250 SP. Deze is in samenwerking met Ohvale ontworpen als wegracemotor. Aprilia werd dan ook groot in de 250 cc racen.

In Nederland staat het merk Aprilia in de top 20 van meest verkochte motormerken en dat is natuurlijk geen verassing. Nederlanders houden van Italiaanse motors en scooters, zo ook van Aprilia. Vooral de naked bikes doen het goed in Nederland. Van dit type voertuig zijn er veel occacions van Aprilia te koop. Onder naked bikes verstaan we de welbekende motorfietsen zonder stroomlijnkuip, die zijn afgeleid van sportmotoren. Hierdoor zijn deze type voertuigen vaak lichter en wendbaarder zonder dat dit de vering en demping ten nadele komt. Ten opzichte van de sportmotoren hebben naked bikes vaak een hoger stuur, waardoor de zithouding comfortabeler is. Voorbeelden van de Aprilia Naked Bikes zijn de Aprilia Tuono en de Aprilia Shiver. Van deze modellen zijn uiteraard meerdere uitvoeringen mogelijk.

europexpress

Reacties zijn gesloten.